Σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι, με ηλικιακά κριτήρια

Στην κυριακάτικη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία. Ο  υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε την πρόταση για το νέο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας που διαμορφώθηκε από τη διυπουργική επιτροπή, που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό και μετά από μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα».

Σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα ενταχθούν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Εκτιμάται ότι το συνολικό δημοσιονομικό όφελος από το μέτρο της εφεδρείας, θα είναι 300 εκατομμύρια ευρώ.

Το κριτήριο που προτάσσεται είναι το ηλικιακό και αφορά όσους βρίσκονται σε ηλικία 60 ετών και άνω, και απέχουν γύρω στα δύο χρόνια από τη σύνταξη. Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα χάσουν κανένα συνταξιοδοτικό δικαίωμα και θα βγουν σε πλήρη σύνταξη. Η ίδια ρύθμιση αφορά εργαζόμενους και σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Συνολικά, πρόκειται για περίπου 20.000 εργαζόμενους.

Παράλληλα, 1.000 εργαζόμενοι θα βγουν σε εφεδρεία από οργανισμούς που καταργούνται, ενώ 6.000 – 7.000 θα φύγουν ως πλεονάζον προσωπικό.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι, με ηλικιακά κριτήρια

  1. Παράθεμα: Ποιοι θα απολυθούν από το Δημόσιο « Ελληνική Οικονομία Blog

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.